Eläinten sukuelimet kummastuttavat – näille kalpenee myös John Holmes

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Paljon puhutaan siitä, onko miesten sukukalleuksien koolla väliä ja siitä, millaista rakkauden hedelmää naiset helmansa alla kantavat. Eläinmaailmasta sen sijaan löytyy niin neljähaaraisia peniksiä kuin supersuuria sukupuolielimiäkin – ja näiden rinnalla kalpenee itse John Holmes.

Erään merietanalajin penis näyttää injektioneulalta ja se myös toimii samankaltaisesti. Elimessä on useita koukkuja ja kärjessä piikit, joilla se kiinnittyy toisen etanan sukupuolielimeen tiukasti kiinni. Etanoiden kerrotaankin aiheuttavan parittelukumppanilleen toisinaan jopa suurta vahinkoa.

Toptenz-sivusto kertoo myös, että merten petona tunnetut hait kantavat yhden sukupuolielimen sijaan kahden peniksen nippua. Kahdella rakkauden sauvalla varustetut kalat käyttävät kuitenkin vain yhtä elintä kerrallaan.

Kilpikonnien peniksellä on sen sijaan kokoa ja näköä, sillä niiden sukupuolielin voi ennen parittelua paisua pituudeltaan peräti kaksinkertaiseksi ja ympärysmitaltaan jopa 75 prosenttia lepotilaa suuremmaksi. Esimerkiksi 2,5-metrisen merikilpikonnan penis on täydessä tällingissään uskomattomat 180 senttiä.

Entäpä eräs piikkisika, jonka urosten ominaisuus on nelihaarainen sukupuolielin. Penis on hämmentänyt tutkijoita vuosikausia, sillä naarailla on ”vain” kaksi vaginaa. Tiedemiehet uskovat kuitenkin piikkisian nelihaaraisen lemmentykin edesauttavan hedelmöittymistä.

Ampiaishämähäkkiuroksen hedelmöityskeino vetää vertoja kaikille muille omituisen sukupuolielimen kantajille, vaikka laji ei periaatteessa kanna ollenkaan siitintä. Sen sijaan hämähäkit väkertävät seitistään spermapalloja, jotka ne sitten asettavat naarashämähäkin sukupuolielimeen. Uroshämähäkit saavat vain kerran elämässään mahdollisuuden paritteluun, sillä naaraat syövät ne aktin päätteeksi. Ennen sitä urokset vielä repivät geenejään kantavat munat itsestään irti ja upottavat ne naaraaseen suvun jatkumisen varmistamiseksi.