Qantas lopetti nettiyhteyden tarjoamisen lentomatkustajille

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Tuhannet suomalaiset matkailijat käyttävät päivittäin Norwegian-lentoyhtiön koneissa tarjolla olevaa ilmaista nettiyhteyttä. Lisäpalvelusta on muodostunut yhtiölle mainosvaltti, sillä merkittävä osa sen käyttäjistä kertoo asiasta sosiaalisessa mediassa ja tulee samalla markkinoineeksi yhtiön lentoja.

Maailmalla vain kourallinen lentoyhtiöitä tarjoaa nettiyhteyttä lennoilla. Eräs niistä oli maineikas australialainen Qantas, joka on nyt yllättäen kuitenkin lopettanut palvelunsa. Yhtiö kauppasi asiakkaille maksullista nettiyhteyttä, mutta sen suosio osoittautui surkeaksi. Nyt Quantas on yhdeksän kuukauden testijakson jälleen lopettanut palvelun tarjoamisen.

Yhtiö tarjosi palvelua Airbus A380 -koneissaan lennoilla kengurumaasta Lontooseen ja Los Angelesiin, mutta Australian Business Traveller -lehden mukaan palvelu ei saanut toivottua suosiota. Palvelu oli tarjolla lähinnä yölennoilla, joiden matkustajista vain viisi prosenttia osti nettiyhteyden. Datapaketti maksoi 33 euroa. Alunperin nettiyhteyden oli määrä olla ilmainen bisnes- ja ykkösluokissa, mutta suunnitelmaa ei lopulta toteutettu.

Virgin Australia on ilmoittanut aloittavansa nettikokeilun koneissaan.