Samppa Linnan video sensuroitiin – Aku Hirviniemi pahoittelee

Viihdeuutiset · Stara.fi

Putous-viihdeohjelmasta tutuksi tulleen sketsihahmon Samppa Linna Shake –musiikkivideota on jouduttu sensuroimaan väärinkäsityksen takia. Videolla esiintyvät Suomen Seksikkäimmät 2013-finalistit pukeutuneina sairaanhoitajiksi, joiden asuissa käytetään punaista ristiä.

Punainen risti ei kuitenkaan ole yleinen ensiavun tai sairaanhoidon merkki, vaan kansainvälisin sopimuksin suojattu merkki, jonka käyttö on tarkoin laissa säädelty. Punainen risti on suunniteltu sotatilanteita varten ja siksi sen käyttö on tarkoin määritelty ja rajoitettu myös rauhan aikana. Samppa Linnan videoon on tehty nyt tarvittavat muutokset.

– Tässä on käynyt tahaton erehdys, pahoittelut siitä. Jos Punaisen Ristin merkkiin liittyvät rajoitukset olisivat olleet tiedossamme, emme olisi merkkiä käyttänyt. Ymmärrän pointin väärästä mielikuvasta yleisenä sairaanhoidon merkkinä. Toisaalta, kun näin videon ensimmäistä kertaa, en olisi uskonut, että siitä sensuroitaisiin ensimmäisenä ristit, Aku Hirviniemi kommentoi.

Samppa Linna Shake on ensimmäinen maistiainen 26. huhtikuuta julkaistavalta Aku Hirviniemen Hahmo Shake -albumilta. Levyllä äänessä ovat Hirviniemen luomat, huippusuositut sketsihahmot Marja Tyrni, Usko Eevertti Luttinen, Timo Harjakainen ja Samppa Linna.