Turun linnassa on aaveita?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Paranormaalit tapaukset ovat kiinnostaneet ihmisiä kautta aikojen, ja aaveisiin uskominen jakaa vahvasti mielipiteitä. Nyt suomalainen Aavedata-ryhmä on ryhtynyt tutkimaan asiaa ympäri Suomea, ja tutkimuksen tuloksena tullaan julkaisemaan useita selkäpiitä karmivia videoita.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Aavedata käyttää paranormaalien ilmiöiden mittaamisessa esimerkiksi EMF-mittareita, yökuvaukseen kykeneviä videokameroita, liiketunnistimia ja sanelimia. Tähän mennessä verkossa on julkaistu video, jossa nähdään Turun linnan tutkimusten tuloksia.

– Turun linna oli todella upea tutkimuskohde sen historiallisen statuksen ja rikkaan menneisyyden vuoksi. Turun linnassa on koettu paljon paranormaaleiksi luokiteltuja tapauksia, Aavedata perustelee Turun linnan valitsemista.

Ryhmän edustaja kertoi Staralle, että jatkossa vastaavia tutkimuksia ja videoita on luvassa myös Tampereelta.

– Tuleva tampereen jakso on 42 minuuttia pitkä, mutta tuloksiltaan ehkä vieläkin vakuuttavampi kuin Turun linna. Linnan ulkoiset puitteet olivat toki mahtavat. Tampereen video valmistuu ensi viikon alussa, ryhmä paljasti Staralle.