Maailman kallein vesipullo maksaa 46 000 euroa – ei köyhille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sanotaan, että vesi on tulevaisuuden kulta, ja sen takia syntynee maailmaan sotia ja uudenlaista kauppaliikennettä. Tällä hetkellä pullotettu vesi on ainakin Suomessa täysi turhake, sillä vesijohtovetemme soveltuu hyvin juotavaksi.

Maailmassa on kuitenkin olemassa öky-yhtiöitä, jotka valmistavat superkallista pullovettä pröystäilijöiden käytettäväksi. Pullovedet voivat olla kuplivia, tislattuja, lähteestä otettuja tai vaikkapa suoraan sateesta. Maailman erikoisimpien vesien joukkoon kuuluu 46.000 euroa 750 millilitralta maksava Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani, joka on todennäköisesti maailman kallein vesipullo.

Superkallis ja kultapölyllä maustettu vesi on valmistajansa mukaan alkuperältään joko Ranskasta tai Fijiltä. Tuotteessa ei itseasiassa maksa pelkkä sisältö, vaan myös itse pullo on valmistettu 24 karaatin kullasta. Pullosta löytyy myös mattakultainen, hopeinen, mattahopeinen ja kristallinen versio sekä näiden kaikkien erilaisia variaatioita. Pullot toimitetaan ostajalleen nahkaisessa rasiassa, The Richest -sivusto tietää.