NASA-astronautti paljasti miten avaruudessa nukutaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

NASA:n sanansaattajana tunnettu kanadalainen astronautti Chris Hadfield on paljastanut ihmisille mitä mielenkiintoisimpia uutisia ja asioita avaruudesta. Nyt hän kertoo, miten raskaiden työpäivien raatajat nukkuvat avaruusaluksessa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

ISS-avaruusasemalta hauskan videon julkaissut astronautti Hadfield näyttää, kuinka astronautit nukkuvat eri puolilla avaruusasemaa sijaitsevissa osioissa. Astronauttien pienet ”uniasemat” ovat pehmeitä koppeja, joiden sisällä ei oikeastaan ole muuta kuin seinään kiinnitetty makuupussi.

Hadfieldin mukaan avaruudessa ei tarvitse patjoja, peittoja tai tyynyjä, koska painottomuudessa on hyvä rentoutua ilman, että joutuisi pitelemään ruumiinosia, kuten päätä, ilmassa. Yhden asian mies kuitenkin myöntää tarvitsevansa, nimittäin pyjaman. Mies liitelee videolla ketterästi pitkin alusta omaan kammariinsa, pujahtaa makuupussiin ja sulkee uniaseman ovet unta varten.