Amy Winehousen isä Beyoncen coverista: ”Minulta ei kysytty lupaa”

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Popmaailman suurimpiin tähtiin lukeutuva Beyonce julkaisee tässä kuussa uuden Mrs. Carter -albuminsa. Tähden viidennen sooloalbumin oletettu kappalelista vuoti taannoin internetiin, joskin kyseessä epäillään olleen myös levy-yhtiön mainostemppu.

Beyonce levytti äskettäin Outkast-yhtyeen Andre 3000:n kanssa uuden version edesmenneen Amy Winehousen synkähköstä Back To Black -hittikappaleesta. Cover-versio kuullaan tulevassa The Great Gatsby -elokuvassa. Nyt Amy Winehousen isä Mitch on astunut julkisuuteen sanomalla, ettei häneltä kysytty lupaa kappaleen levyttämiseen.

– Mielestäni hän ei tuo siihen mitään uutta. Minulta ei kysytty, voivatko he levyttää sen, Mitch Winehouse selittää Daily Mailille.

Traagisesti menehtyneen laulajattaren isä ei siis mitä ilmeisemmin ole Beyoncen version suurin fani. Miehen mukaan hän on kuitenkin myöhemmin antanut suostumuksensa kappaleen käytölle – huomattavaa rahasummaa vastaan. Mitch työskentelee tällä hetkellä tyttärensä toisen postuumisti julkaistavan levyn parissa. Levyn tuotto menee addiktoituneita nuoria tukevan hyväntekeväisyysjärjestön toimintaan.

Alkuvuodesta verkossa levisi video, jossa nähdään kuinka Beyoncen esiintymisasu tuli Super Bowl -esityksessä paljastaneeksi kaistaleen tähden rintaa tämän vauhdikkaiden tanssiliikkeiden aikana. Vilautus näkyy televisiokuvasta vain tarkkaan katsottuna, joten sitä ei voi verrata takavuosien Janet Jackson -skandaaliin.