Ruka Spring Break – kevään värikkäin tunturitapahtuma

Urheilu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Viime viikonloppuna yhdeksättä kertaa järjestetty Ruka Spring Break sai Kuusamon sykkimään. Rinnekarkelot valtasivat tunturin kevään suosituimmalla rinne- ja musiikkitapahtumalla, jossa oli mukana suuri joukko Suomen eturivin artisteja.

Perjantai käynnistyi Battery-energiajuoman sponsoroimien urheilijoiden tiimikisalla ja moottorikelkkanäytöksillä. Kirjavan festarikansan seassa nähtiin muun muassa tuore lumilautailun Suomen mestari Ilkka-Eemeli Laari sekä vauhdikkaita FSX-moottorikelkkaesityksiä tarjonneet Jussi Seljas, Jyri Keskiaho ja Riku-Matti Jurmu.

Kuva: Terhi Pekkarinen, Stara
Kuva: Terhi Pekkarinen, Stara

Valitettavasti Seljaksen kipeä polvi haittasi hieman herran moottorikelkkahyppelyä, mutta keskellä tapahtuma-aluetta kelkoillaan temppuilleet Keskiaho ja Jurmu eivät pettäneet festarikansalaisten odotuksia. Usean metrin ilmalennot olivat huikeaa katseltavaa.

Pisteen ulkolavalla Spring Break -kansaa viihdyttivät Sici & the Boogie Brothers, Roope Salminen & koirat, Raappana & Dj Leimasin, Stig ja kaiken kansan Matti Nykänen. Raappana toi perjantaina tihkusateen keskelle letkeän leppoisaa reggae-tunnelmaa, kun taas lauantaina esiintynyt Roope Salminen & koirat tarjoilivat vaikuttavan kattauksen cover-biisejä Gangnam Stylesta Freestyleriin.

Kuva: Terhi Pekkarinen, Stara
Kuva: Terhi Pekkarinen, Stara

Perjantai-iltana ravintola Pisteessä esiintynyt Don Johnson Big Band teki kuumankostean keikan uskomattomalla energialatauksella varustettuna. Rukalla nautittiin myös koko viikonlopun ajan tiskijukkataitureiden soitosta, kun afterski-meiningistä ja terassibileistä vastasivat huippu-DJ:t Kaasi, Nick James ja Legaspi. Launantaina Pisteessä järjestetty Wanna Look Like an Idiot -bileet kokosi koko festivaalien hassuasuisimmat kreisibailaajat saman katon alle, ja tällä kertaa musiikkipuikoissa hääräsi MightyRock Dj’s.

Kuva: Terhi Pekkarinen, Stara
Kuva: Terhi Pekkarinen, Stara

Tapahtumaviikonlopun tihkusateinen sää ei haitannut iloista festivaalikansaa, vaan nauravaisia kasvoja tallusteli Rukatunturin maisemissa koko viikonlopun ajan. Hassuihin asuihin pukeutuneet bailaajat ovat festivaaliin olennaisesti kuuluva perinne, ja joukossa nähtiin niin kasaripoppareita, värikkäitä peruukkeja, vanhoja toppahaalareita, pikkutakkeja, hevosen päitä kuin teletappeja.