”Räjähdys valkoisessa talossa!” Hakkerit iskivät uutistoimiston Twitteriin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hakkereiden Yhdysvaltain vaikutusvaltaisiin tahoihin kohdistuvat iskuvat ovat yleistyneet viime aikoina. Nyt hakkerit ovat kaapanneet Associated Press -uutistoimiston Twitter-tilin, ja levittäneet valheellista tietoa koskien Yhdysvaltain presidenttiä ja Valkoista taloa.

Tiistaina 23. huhtikuuta Associated Pressin Twitter-tilillä ilmoitettiin, että Valkoiseen taloon on kohdistunut pommi-isku. Presidentti Obaman kerrottiin loukkaantuneen räjähdyksen seurauksena. Uutistoimisto kiisti nopeasti väitteet twiitin todenperäisyydestä, ja julkaisivat tapauksesta tiedotteen.

– Associated Pressin Twitter-tili joutui hakkeroinnin kohteeksi iltapäivällä. Olemme varotoimenpiteenä sulkeneet kaikki uutistoimistomme Twitter-tilit, ilmoitti Associated Pressin lehdistöpäällikkö Paul Colford.

Valheellinen uutinen ehti levitä verkossa, vaikka se kiistettiin nopeasti uutistoimiston taholta. V3-verkkosivuston mukaan se ehti vaikuttaa hetkellisesti Dow Jones Industrial Average -osakeindeksiin.

Syrian Electronic Army -hakkeriryhmä on ilmoittanut olevansa verkkohyökkäyksen takana. Ryhmä on aikaisemmin syyllistynyt muihinkin mediakonserneihin, kuten BBC:n ja National Public Radioon kohdistuneisiin iskuihin. Syrian Electronic Army on Syyrian hallitusta kannattava hakkeriryhmä, jonka mukaan länsimainen media vääristelee maassa raivoavaa sisällissotaa koskevia uutisia.