NASA-filtteri muuttaa jopa kolajuoman vedeksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

NASA:n kehittämä ÖKO-fillteri on niin tehokas, että se muuttaa jopa hiilihapotetun kolajuoman läpinäkyväksi vedeksi. Rocket News 24 -sivuston työryhmä testasi laitteen toimivuutta käytännössä todistaakseen filtterin olevan totta.

Työryhmä oli tilannut ÖKO-filtterillä varustetun vesipullon internetistä, avannut pullon ja kaatanut tyhjän vesipullon sisälle kolajuomaa. Sen jälkeen testaaja oli ryhtynyt kaatamaan pullosta tullutta nestettä lasiin. Nesteen väri oli aluksi läpinäkyvä, mutta vesi alkoi hieman rusehtamaan loppua kohden.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Työryhmän jäsen tahoi myös maistaa tuotostaan. Vaikka aluksi oletettiin, että liki kirkas ja filtterin läpi mennyt neste olisi mautonta, huomasi maistaja ”veden” maistuvan aavistuksen kolajuomalta. Työryhmä toteutti testin myös Pepsillä ja Dr. Pepperillä saaden saman tuloksen.