Gwyneth Paltrow’n kokkauskirja tyrmättiin – kotitekoinen salaatti maksaa 93 euroa!

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Coldplay-yhtyeen keulahahmon Chris Martinin kanssa naimisissa oleva Gwyneth Paltrow antoi taannoin neuvoja näyttelijäkollegalleen Cameron Diazille. Hän esimerkiksi auttoi tähteä talousasioissa ja ehdotti tälle myös vuoden selibaattia. Nyt Paltrow on julkaissut uuden ruoanlaittokirjan.

Näyttelijättären kokkausneuvot eivät kuitenkaan ole olleet aivan jokaisen mieleen, sillä Oscar-voittaja on saanut pistävän negatiivisia arvioita kirjastaan. Tällä viikolla Yhdysvalloissa julkaistu It’s All Good -ruoanlaittokirja on saanut kovaa kritiikkiä erityisesti kirjassa esiintyvien annoksien ainesosien hinnoista. Muun muassa The New York Post ja The Atlantic -lehdet ovat arvostelleet kovasanaisesti vaaleaverikön toista ruoanlaittokirjaa.

– It’s All Good näyttää vievän Hollywoodin naurettavan ruokaneurotismin aivan uudelle tasollle, The Atlanticin arvostelussa kirjoitetaan.

Arvosteluissa havainnollistetaan esimerkiksi sitä, että Paltrowin ohjeen mukaan tehdyn tonnikalasalaatin ainekset maksaisivat lähes 93 euroa. Lapsille tarkoitetuista kalapuikoista taas saisi kustantaa 55 euroa. Kirja leimataankin yleisesti ottaen ainoastaan rikkaille suunnatuksi opukseksi.

Gwyneth Paltrow saa usein suitsutusta hoikasta ja treenatusta vartalostaan, jonka eteen kuuluisa perheenäiti tekee paljon töitä. Vuonna 1990 näyttelijäuransa aloittanut kaunotar noudattaa tiukkoja dieettejä pitääkseen kroppansa timmissä kunnossa. Hän muun muassa syö vain yhden aterian päivässä. Näyttelijätär oli aikoinaan kihloissa Brad Pittin kanssa puolen vuoden ajan. Ennen avioliittoaan Chris Martiniin neitokainen seurusteli Ben Affleckin kanssa kolme vuotta.