Kalastaja vapautti 106-kiloisen jättisaaliinsa: ”En tapa eläintä paperinpalan takia”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kalastajat unelmoivat ennätyssuuresta saaliista, joka toisi heille maittavan aterian lisäksi myös mainetta ja kunniaa. Eräs kalamies on nyt onnistunut nappaamaan peräti 106-kiloisen rauskun, mutta merenelävän taru ei päättynyt kuitenkaan vielä siihen.

47-vuotias David Griffiths kiskoi jättikokoisen merenelävän veneensä kannelle puolentoista tunnin taistelun jälkeen. Skotlannin edustalta yli 150 metrin syvyydestä ongittu rausku oli mitoiltaan ennätyssuuri.

Kalastajalta jäi kuitenkin Britannian suurimman kalansaaliin onkijan titteli saamatta, kun hän ei suostunut tappamaan eläintä. Sääntöihin kuuluu, että ennätyskala on tuotava maihin asti punnittavaksi. Kalastaja heitti kuitenkin rauskun takaisin mereen.

– Se oli uskomaton tunne. Se on todella kaunis kala. Kapteeni sanoi, että tein Britannian ennätyksen. En kuitenkaan aio tappaa kalaa paperinpalan takia, kertoi David Griffiths Daily Mirror -lehdelle.