Näin saatte lisää luottamusta parisuhteeseen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Usein sanotaan, että parisuhteen yksi tärkein tukipilari on kumppaneiden välinen luottamus. Kerran sen menetettyä voi olla vaikea saavuttaa sitä takaisin. Toiset pelkäävät jatkuvasti sydämensä särkymistä, ja kokevat luottamisen siksi hankalaksi.

Femail First listasi muutaman vinkin, kuinka suhteen luottamusta voi kasvattaa. Ensimmäiseksi epäluottamuksen edessä kannattaa miettiä syitä siihen miksi toinen ei luota kumppaniinsa. Johtuuko epäluottamus esimerkiksi menneisyyden haamuista vai onko nykyinen kumppani tehnyt jotain väärin?

Mikäli luottamuksen puute johtuu nykyisessä parisuhteessasi pettämisestä, kannattaa pohtia, onko yhdessäolo kaiken ajatustyön ja sydänsurujen arvoista. Mikäli pettävän kumppanin puoliso tahtoo silti olla yhdessä, kannattaa parisuhdetta jatkaa vasta kunnon keskustelun jälkeen. Aiheena voivat olla vaikkapa pettämisen ja luottamuspulan perimmäiset syyt ja niiden parantaminen. Myös siitä kannattaa keskustella, mitä parit toisiltaan tulevaisuudessa tahtovat.

Päätös on kuitenkin tehtävä. Epätyydyttävässä suhteessa roikkuminen ei kannata, etenkään jos siihen liittyy pettämistä, josta ei yksinkertaisesti päästä koskaan yli. Luottamusta ei kuitenkaan kannata horjuttaa pelkkien epäilyjen perusteella esimerkiksi entisiin suhteisiin vedoten. Pääasia on, että suhteessa ei tarvitse turhia huolehtia ja luottamus pelaa kympillä.