Jääveistos ja vasara – pystyisitkö SINÄ vastustamaan tätä kiusausta?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kuvittele käveleväsi vilkasta katua, jonka risteyksessä huomaat yhtäkkiä upean jääveistoksen. Veistoksen viereen on laitettu vasara ja kyltti, jossa lukee ”Anna mennä”. Verkossa on nyt julkaistu video, jossa näytetään mitä tällaisessa tilanteessa tapahtuu.

Kuva: Vimeo
Kuva: Vimeo

Kuinka moni oikeasti ottaa vasaran käteensä ja alkaa hakata upeaa veistosta tuhannen päreiksi? Alex Hornerin toteuttama video osoittaa, että suurin osa ihmisistä kulkee vain veistoksen ohi ja ihmettelee näkemäänsä. Joku jopa vippaa taiteelle rahaa.

Lopulta joku uskaltautuu vasaran varteen ja lyö toisen veistoksen osan säpäleiksi. Pian paikalle saapuu muutama muukin henkilö, jotka mäsäyttävät jään pirstaleiksi siten, että kyltti tippuu maahan. Joku ystävällismielinen nostaa kyltin pystyyn ja vihdoin paikalle saapuu nainen, joka tekee veistoksesta jäämurskaa. Yllättävän moni ohikulkija pystyi kuitenkin vastustamaan kiusausta – pystyisitkö sinä?