Omaa räkää kannattaa syödä – yllättävä terveysvaikutus löytyi

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kanadalaiset tiedemiehet eivät petä tälläkään kertaa lausunnoillaan, sillä nyt he ovat kertoneet The Canadian Pressille teorian, jonka mukaan omien räkäpallojen syömisellä saattaa olla terveyttä edistäviä vaikutuksia.

Saskatchewan yliopiston tohtori Scott Napper esittää teorian, että nenäonteloihin kertynyt bakteeripitoinen lima voi olla keino edesauttaa elimistömme immuunijärjestelmän vahvistamista. Mitä enemmän kehoa altistetaan bakteereille, sitä enemmän immuunijärjestelmämme tulee treenatuksi.

Tohtori tahtoisi testata teoriaansa testissä, jossa puolet ryhmästä söisi nenästä kaivamaansa räkää, mutta miehen mukaan vapaaehtoisten haaliminen kyseiseen kokeeseen on huomattavan hankalaa, Huffington Post raportoi.