Haastattelussa Stig

Haastattelut · Terhi Piiroinen

Stara tapasi rakkauden lähettilään ja uuden musiikin ihmemiehen Stigin äskettäin Ruka Spring Breakin backstagella. Mies oli juuri päättänyt lähes puolitoistatuntisen keikkansa riemunkirjavalle Ruka-yleisölle, ja tunnelma oli kaikin puolin messevän mukava.

Stig singahti musiikkimaailman taivaalle muutama vuosi sitten euroviisukarsinnoista Laululeija-kappaleellaan, mutta hän on kuitenkin tehnyt musiikkia jo 2000-luvun alkupuolilta saakka.

– Kylhän toi Laululeija muutti aika paljon meininkiä. Alko löytyä enemmän faneja vähän eri ikäluokista. Aika paljon sellasta parikymppistä fanijengiä ja viisivuotiaasta tonne 70 – 80-vuotiaaseen saakka. Se televisiossa esiintyminen selvästi kasvatti fanipopulaa, Stig kertoi Staralle.

Viime kesä oli Rakkauden kesä 2012. Miehen mukaan myös tuleva kesä on Rakkauden kesä, kuten jokainen kesä. Kysyimme Stigiltä, mistä rakkausaiheiset laulut kumpuavat.

– Mä oon varmaan sellainen romanttinen sielu sitten. Jotenkin se tuntuu aiheelta, josta keksii aiheita jatkuvasti sekä uusia näkökulmia. Siitä on kiva kirjoittaa.

Mies ei itse myönnä metsästäneensä viime aikoina yhtään puumaa, vaikkakin samaa teemaa käsittelevä kappale onkin kaikunut jo pitkään eetterissä. Stig sanookin salaperäisesti: ”Se mitä metsällä tapahtuu, se metsään jää”. Mitä sitten puumametsällä on tärkeintä?

– Tärkein neuvo on, että kannattaa ottaa jahtiryypyt vasta itse metsästyksen jälkeen. Kantsii sen verran olla malttia, että ensin metsälle ja sitten vasta ryyppy – niin päin se homma toimii. Monet tekee niin, että ottaa ryypyn etukäteen ja se sitten heikentää aina saannin mahdollisuutta.

Stigin kappaleista ehkäpä eniten raikaa Ryyppy-kappale. Mies antaa kaikille Staran lukijoille vappuvinkiksi oikeaoppiset ryypyn ja huikan maistelukeinot.

– Mut kyllä mun mielestä eka otetaan ryyppy ja sitte otetaan huikka kaljaa, ja tehdään se nimenomaa näin yhdessä. Tässä asiassa on tärkeintä, ettei tee tätä yksin, mies opasti, ja näytti toimittajalle esimerkkiä oikeaoppisesta ryyppytyylistä haastattelun päätteeksi.