Tutkijat varoittavat: Silikonirinnoissa vakava terveysriski!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lähes kaikille maailman kuulusimmille povipommeille on laitettu rintaimplantit suuremman etumuksen saamiseksi. Silikonibeibeille on nyt kuitenkin huonoja uutisia, sillä uusimman tutkimuksen mukaan silikonit nostavat rintasyöpään sairastumisen riskiä.

Itse implanttien ei kerrota aiheuttavan rintasyöpään sairastumisen riskiä, mutta mahdollinen syövän toteaminen on implanttien takia hankalampaa niiden aiheuttamien varjokuvien takia mammografiassa. Tuore tutkimustulos on 17 eri tutkimuksen yhteissumma. Tutkijoiden mukaan rintaimplanteilla varustetuilla naisilla on 38 prosenttia suurempi riski sairastua rintasyöpään, Femail First raportoi.

Asiantuntijoiden mukaan etenkin kosmeettisten syiden takia rintaimplantteja ottavat naiset tulisi jo hyvissä ajoin saada tietoiseksi kohonneesta rintasyöpäriskistä. Silikonirintaisten naisten on käytävä tutkituttamassa rintansa useammin ja huolellisemmin, jotta mahdollinen syöpä löydettäisiin sen varhaisessa vaiheessa. Aikaisessa vaiheessa aloitettu hoitojakso edeauttaa syövän selättämistä.