Metallicalta oma 3D-elokuva

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yksi maailman tunnetuimmista metallimusiikkia soittavista yhtyeistä, Metallica, julkaisee ensi syksynä konserttitaltiointeja ja kerronnallisia osuuksia sisältävän 3D-elokuvan, joka kantaa nimeä Metallica Through the Never. Elokuvan ohjaajana ja käsikirjoittajana toimii Nimród Antal, ja elokuvan tuottajana on tuore ja itsenäinen elokuvayhtiö Picturehouse.

Yhtyeen muusikkojen mukaan luvassa on ennennäkemätön kokemus, jossa rikotaan aiempien bändiaiheisten elokuvien rajoja ja kokeillaan uusia tapoja kertoa yhtyeen historiaa. Metallican rumpali Lars Ulrich on verrannut tulevaa elokuvapläjäystä legendaariseen Led Zeppelinin vuoden 1976 konserttitaltiointiin.

Elokuva on määrä esittää Yhdysvalloissa yli 300 elokuvateatterissa. Yhtyeen jäsenet myöntävät Associated Press -uutistoimistolle, että elokuvaa on tehty kolmen vuoden ajan ja laaja prosessi on ollut hyvin opettavainen kaikille. Elokuvaa tullaan esittämään viikon ajan ympäri Pohjois-Amerikkaa.

Metallica on perustettu vuonna 1981 Los Angelesissa laulaja James Hetfieldin ja rumpali Lars Ulrichin toimesta. Metallia soittava bändi oli suosittu jo uransa alkuvaiheilla, mutta teki lopullisen läpimurron legendaarisella mustalla Metallica-albumillaan vuonna 1991. Dramaattisten käänteiden sävyttämä yhtye-elämä on nyttemin rauhoittunut maailmanluokan konserttikiertueisiin, ja Metallicassa soittaa Hetfieldin ja Ulrichin kanssa alkuperäisen kitaristi Dave Mustainen nopeasti korvannut Kirk Hammet ja kymmenen vuotta yhtyeessä bassoa soittanut Robert Trujillo.