Komediatähti nimesi lapsensa – nimi mauttomuuden rajoilla?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen näyttelijäkonkari Steve Martin tunnetaan erityisesti pitkästä urastaan komediaelokuvien parissa. 67-vuotias komediamestari tuli joulukuussa isäksi, ja nyt hän hehkuttaa isyyden sujuvan hienosti.

Mies kertoi David Lettermanin keskusteluohjelmassa vieraillessaan olevansa onnellinen, koska hänellä on elämässään mahtava vaimo, eli 41-vuotias Anne Stringfield. Mies ei vielä vahvistanut pienen tyttärensä nimeä, mutta hän vihjasi sen olevan ”Conquistador”, eli valloittaja. Eriskummallinen nimi on miehen mukaan kannanotto, sillä he eivät tahtoneet nimetä tytärtään hassulla Hollywood-muotinimellä, kuten monet muut elokuvatähdet ja kuuluisuudet.

Mies ei ole viihdemaailman ensimmäisiä henkilöitä, joille vanhemmuuden onni saapuu elämään myöhäisessä vaiheessa. Tulihan muun muassa laulaja Rod Stewartille lapsi 66-vuotiaana. Myös taiteilija Pablo Picasso sai lapsen 67-vuotiaana ja näyttelijä Clint Eastwood 66-vuotiaana. Koomikko Charlie Chaplin sai jälkikasvua ollessaan vielä 73 vuoden ikäinen.

Steve Martin on elokuvauransa ohella kirjoittanut kirjoja, kuten Shopgirl ja The Pleasure of My Company. Hänen elokuvistaan tunnetuimpia ovat Tohtorin aivovaimo, Roxanne, Kuokkavieras, Koukkusormi, Villi tusina, Villi tusina 2, Vaaleanpunainen pantteri ja Vaaleanpunainen pantteri 2. Hän oli pitkään naimisissa Victoria Tennantin kanssa, kunnes erosi ja avioitui vuonna 2007 Anne Stringfieldin kanssa.