Valtava tornado iski Italiaan – Mamma Mia, mikä video!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiset ovat tottuneet näkemään amatöörien kuvaamia hirmumyrskyvideoita lähinnä Pohjois-Amerikasta tai muualta maailmalta, mutta harvoin päästään nauttimaan eurooppalaisista tornadoista edes kuvaruudun kautta. Italiassa on nyt kuvattu paljon tuhoa ja pelkoa aiheuttanut tornado.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Uutistoimisto Associated Press on julkaissut videon, joka on italialaisen amatöörin kuvaama pätkä siitä, kuinka suuri tornado hyökkää Bolognan lähellä olevaan italialaiskylään. Videon kuvaaja tuntuu olevan luonnonmullistuksesta kauhuissaan, sillä hän huutaa italialaisia sanoja ilmaan kamerakäsi täristen.

Wikipedian mukaan tornadojen ennustaminen on vaikeaa, koska sen syntyyn tarvittavia olosuhteita ei tarkoin tunneta. Tornado on ukkospilveenkin verrattuna pienialainen ilmiö, ja paikalliset olosuhteet, kuten maanpinnan kosteus ja yksittäisten ukkospilvien liikkeet vaikuttanevat niiden syntyyn ja kehitykseen. Euroopassa on vuosittain alle 200 tornadoa kun Yhdysvalloissa niitä on yli 1.200.