Antti Railio haaveilee kansainvälisestä urasta: ”Ollaan aina tehty myös ulkomailla”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

The Voice of Finland -ohjelman voittaja Antti Railio valmistelee paraikaa uutta levyään, josta on miehen mukaan tulossa suomenkielinen rokkialbumi. Bon Joviin ja Queenin tyyleistä inspiraatiota ottava artisti haaveilee myös ulkomaista.

– Mä haluan olla sellainen cross over -artisti. Tykkään tehdä suomen kielellä Suomeen. Se lopullinen määränpää on kuitenkin jossain tuolla muualla. Pitää katsoa, miten asiat lähtevät menemään, kertoi Antti Railio Staralle.

– Nuorempana, kun olen ollut noissa hevibändeissä, niin ollaan aina tehty myös ulkomailla tätä hommaa. Niissä jutuissa mulla ei ollut samalla tavalla omaa musikaalista päätäntävaltaa, olin mukana vain laulajana.

– On tosi hieno homma, että levy-yhtiö on nyt sitä mieltä, että kun on laaja-alainen ääni ja vahva tulkitsija, niin mennään mun ehdoilla. Olen itse koko ajan mukana levyn teossa. Teen omia biisejä ja sävellyksiä, ja katsotaan, mitä niistä saadaan aikaan tuottajien ja säveltäjien kanssa. Eri säveltäjät varmasti myös lähettelevät biisejä. Mulla on muutamia biisejä valmiinakin, toivottavasti saisin niitä omalle levylle.

Antti esitti The Voice of Finland -televisiokilpailun aikana sekä suomen- että englanninkielisiä kappaleita. Ikimuistettaviin vetoihin lukeutuvat Michael Sembellon kasarihitti Maniac, Adelen Bond-tunnusmusiikki Skyfall ja esimerkiksi koskettava Romanssi. Miehelle sävellettiin lisäksi oma esikoissingle Sulava jää, joka kuultiin VOF-ohjelman finaalissa.