Tupac Shakurin kummitäti on Yhdysvaltojen etsityin naisterroristi: ”Most Wanted”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uutisoimme eilen, kuinka hiphop-tähti Tupac Shakurin entinen henkivartija löydettiin omasta kodistaan kuolleena. Nyt räppärilegendan lähipiirissä kohistaan jälleen, sillä Tupacin kummitäti on joutunut FBI:n etsityimmät terroristit -listalle.

Tupac Shakurin kummitäti Joanne Chesimard, joka tätä nykyä tunnetaan nimellä Assata Shakur, on ensimmäinen nainen, joka on lisätty FBI:n Most Wanted Terrorist -listalle. Nainen kuului aikoinaan vallankumoukselliseen Mustat pantterit -organisaatioon, ja hän murhasi tällöin New Jerseyssä poliisi Werner Foersterin.

Kuva: Splash
Kuva: Splash

joannechesimard08052013a

Shakurin kummitäti jäi murhasta kiinni ja joutui vankilaan, mutta karkasi muutamaa vuotta myöhemmin. Assata lensi karkureissullaan Kuubaan, jossa hän on ilmeisesti elänyt näihin vuosiin saakka. FBI pitää 66-vuotiasta naista valtiolle erittäin vaarallisena.