Ratsian tulos: Poliisikoira söi lemmikkihamsterin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Poliisikoiria käytetään virkavallan työn tukena esimerkiksi kotietsintöjen yhteydessä. Manchesterilainen koirapartio oli suorittamassa Musa Khan -nimisen miehen kotiin eläinten laiminlyöntiin liittyvää ratsiaa, kun poliisikoira ahmaisi epäillyn omistaman lemmikin suuhun yhdellä haukkauksella.

Oldhamissa asuva mies oli epäiltynä eläimiin kohdistuneista väärinkäytöksistä. Pahaksi onneksi hänen lemmikkihamsterinsa oli kuitenkin päässyt kotietsinnän yhteydessä karkuun, ja paikalla ollut poliisikoira oli hotkaissut jyrsijän vatsaansa kertalaakista.

Hamsteria ei pystytty enää pelastamaan, mutta poliisi löysi miehen autotallista heikossa kunnossa olleen papukaijan, joka oli menettänyt huomattavan määrän sulkia. Daily Mailin mukaan Khan sai linnun hoidon laiminlyömisestä sakot, eikä hän saa ottaa lintuja lemmikikseen seuraavaan kahteen vuoteen. Poliisin tai poliisikoiran saamista sanktioista ei ole tietoa.