Suomen poliisi varoittaa: ”Hyvät vanhemmat, älkää uskoko ihan kaikkea”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme muutama päivä sitten nolosta tapauksesta, jossa suomalainen poliisi osoitti tiedotteessaan, ettei tunne lakia kuvauskieltojen osalta. Nyt Pohjois-Karjalan poliisi on puolestaan saanut runsaasti positiivista palautetta tuoreesta Facebook-päivityksestään.

Kahdeksan tuntia sitten julkaistu kirjoitus on jaettu tähän mennessä jo 600 kertaa ja siitä on tykätty 1.200 kertaa. Statuspäivityksessään poliisi muistuttaa, ettei vanhempien kannata uskoa kaikkea mitä lapset heille kertovat. Käytännön esimerkkinä poliisi kertoo kahden teinitytön tarinan, josta vanhemmat eivät olleet lainkaan tietoisia.

Poliisi kertoo ottaneensa vahvassa humalassa olleet tytöt talteen taksista, ja sen jälkeen tytöt antoivat viranomaisille väärät henkilötiedot. Se ei kuitenkaan auttanut, sillä poliisi onnistui löytämään oikeat henkilötiedot ja sitä kautta yhteyden tyttöjen vanhempiin. Tytöt olivat kertoneet vanhemmilleen valheellisen tarinan, jonka ansiosta vanhemmat eivät osanneet odottaa tyttöjen juhlivan ulkona juovuspäissään.

– Siis, ristiintarkistakaa ja vielä kerran ristiintarkistakaa, jos lapsenne esimerkiksi ilmoittaa menevänsä kaverinsa luo yöksi. Ja jos vielä viitsitte tähdentää lapsillenne, että jos he joutuvat poliisin kanssa tekemisiin, ei vaikeuksia kannata hakea lisää karkuun juoksemalla tai vääriä henkilötietoja tarjoamalla, Pohjois-Karjalan poliisi ohjeistaa Facebookissa.