Naisilla 2 500 eurolla kosmetiikkaa – näin pientä osaa käytetään

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tuoreen tutkimuksen mukaan naisilla on kylpyhuoneen kaapeissa ja kauneuspöydän laatikoissa keskimäärin noin 65 kosmetiikkatuotetta, mutta he käyttävät niistä päivittäin vain kuudesosaa. Viidesosa purnukoista jää ikuisesti avaamattomana kaappiin lojumaan.

Tutkimustulos on monelle yllätys, sillä naisten kylpyhuoneen kaappien sisällön arvo on usein suurempi kuin esimerkiksi kodin television, kannettavan tietokoneen tai peräti kihlasormuksen. Naisten omistaman kosmetiikan arvo lähentelee 2.500 euroa, vaikka oikeasti käytettävien tuotteiden arvo on vain 390 euroa.

Naiset turvautuvat yleensä kymmenien tuubien ja purnukoiden sijasta käyttämään keskimäärin vain 11 tuotetta päivittäin. Daily Mailin mukaan naiset kartuttavat jatkuvasti kosmetiikkavalikoimiaan tuotteilla, joita eivät ole edes tarvinneet viimeisen kuukauden aikana.

Osa tuotteista on ollut pakkauksessaan vuosia käyttöä vailla. Vaikka suurin osa naisista kertoo siivoavansa kylpyhuoneen kaapit vuosittain, paljastaa neljäsosa suorittavansa kauneudenhoitotuotteiden läpikäymisen vain kolmen vuoden välein. Pieni osa siivoaa kosmetiikkakaappinsa vain muuttojen yhteydessä. Kyselyyn vastasi 500 naista ja sen toteutti kauneudenhoitotuotteita myyvä Escentual.com.