Euroviisujen fanisuosikki uhkaa jättää viisut? Ellei pääse finaaliin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Laulaja Valentina Monetta nähtiin Euroviisuissa viime vuonna San Marinon edustajana esittämässä Facebookia ironisoivan kappaleen. The Social Network Song jäi kuitenkin lopulta finaalin ulkopuolelle sijoittuen 14. sijalle semifinaalissaan.

Tänä vuonna Valentina palaa viisuestradille Vola-kappaleella ja hän on yksi suurimmista fanisuosikeista. Kappaleen takana häärii viisulegenda Ralph Siegel, jonka kynästä ovat lähtöisin muuan muassa viisujen ikivihreät Tsingis Khan ja Ein Bisschen Frieden. Siegelin tekoa oli myös Valentinan viime vuotinen edustussävelmä.

Kuluneen vuoden aikana Valentina kertoo löytäneensä itsensä ja tämän vuotinen edustuskappale on sitä, mitä Valentina Monetta aidosti on. The Social Network Song olikin alunperin tarkoitettu toiselle artistille, joka vetäytyi viime hetkellä, jolloin Valentina riensi apuun hädän hetkellä. Vola on Valentinalle erittäin henkilökohtainen ja Valentina seisoo kappaleensa takana täysillä.

Valentina kilpailee Volalla samassa semifinaalissa Suomen Krista Siegfridsin kanssa torstaina 16. toukokuuta. Nähtäväksi jää yltääkö San Marino ensimmäistä kertaa maansa historiassa viisufinaaliin asti. Valentinalle se ainakin olisi unelmien täyttymys. Huhu kertoo, ettei San Marino suostuisi osallistumaan enää viisuihin, mikäli finaalipaikka jää tältä vuodelta lunastamatta. Jos faneja on uskominen, Valentina syöksyy heittämällä finaaliin.

Jesse ThulinMalmö