PMMP iskee hanskat tiskiin – kyseessä vain mainostempaus?

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Viime vuosina monet suomalaiset yhtyeet ovat ilmoittaneet näyttävästi lopettamisestaan, mutta ovat siitä huolimatta tehneet kuitenkin jo parin vuoden päästä paluun. Tällaisissa tapauksissa väitteet lopettamisesta usein kuitattu mainostempauksena, sillä samanlaisia taukoja mahtuu yhtyeiden uraan myös ilman lopettamista.

Tänään PMMP ilmoitti lopettavansa kymmenen vuotta kestäneen uransa, mutta asiasta julkaistun lehdistötiedotteen perusteella kyseessä näyttäisi olevan hyvinkin pitkälti edellä kuvatun kaltaisesta tilanteesta. Yhtye ei nimittäin ole lopettamassa heti, vaan sitä ennen nähdään vielä sekä kokoelmalevy että mittavat kiertueet sekä alkavana kesänä että tulevana syksynä.

– Kymmenen vuoden matkanteon jälkeen tuntuu, että täytyy pysähtyä miettimään ollaanko oikeastaan tämän bändin kanssa jo päästy perille. Olisi kauheaa rutinoitua tai tyytyä toistamaan jotakin vanhaa, Paula Vesala kertoo.

Paula Vesala jättää jo tässä vaiheessa takaportin auki yhtyeen pikaiselle paluulle.

– Jos joskus taas alkaakin tuntua siltä, että PMMP voisi jatkaa, niin sitten jatketaan. Koko porukka on kasvanut tiiviisti yhteen, ja yhteishenki on mielettömän hyvä. Kesän ja syksyn keikoista tulee parempia kuin koskaan.

PMMP työstää myös parhaillaan studiossa toistaiseksi nimeämätöntä levyä, joka sisältää uusia versioita yhtyeen omasta tähänastisesta tuotannosta. 20. syyskuuta julkaistavan albumin tuottaa Samuli Kosminen.