Samuel L. Jackson suomalaisleffan pääosaan: ”Air Force One putoaa Suomeen”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Amerikkalainen näyttelijä Samuel L. Jackson on lupautunut näyttelemään Amerikan presidentin roolin Rare Exports -tekijöiden seuraavassa elokuvassa Big Game, jonka ennakkomyynti aloitetaan Cannesin elokuvajuhlilla. Samuel L. Jackson tunnetaan rooleistaan elokuvissa The Avengers, Django Unchained ja Pulp Fiction.

Big Game perustuu Jalmari Helanderin ja Petri Jokirannan alkuperäisideaan. Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjaa Jalmari Helander. Elokuvassa Air Force One putoaa Pohjois-Suomeen ja Amerikan presidentin kohtalo on 13-vuotiaan suomalaispojan käsissä.

– Pitkäaikainen haaveeni on ollut päästä tekemään suomalaista toimintaseikkailua, joka ei häpeile Hollywood-esikuvilleen – ja nyt se unelma on toteutumassa, herkistelee ohjaaja Jalmari Helander.

– Samuel L. Jacksonin kaltaisen tähden saaminen suomalaiseen elokuvaan on tuiki harvinaista, tämä antaa meille erinomaiset mahdollisuudet kattaa elokuvan loppurahoitus ennakkomyynnillä ja päästä kuvaamaan tätä aivan ainutlaatuista elokuvahanketta jo tänä vuonna, iloitsee tuottaja Petri Jokiranta.

Elokuvassa Air Force One on Suomen ilmatilassa tuomassa Amerikan presidenttiä valtiovierailulle. Matka kuitenkin keskeytyy, sillä kone pudotetaan erämaahan. On järjestetty salaliitto, jonka tarkoituksena on kaapata presidentti. Terroristien suunnitelma onkin toteutumassa täydellisesti lukuun ottamatta yhtä odottamatonta tekijää: 13-vuotias suomalaispoika Oskari löytää presidentin ennen terroristeja ja päättää auttaa tätä.