Star Trek -alus U.S.S. Enterprise lähetettiin avaruuteen – putosi maahan 29 kilometristä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailmalla on tehty viime aikoina lukuisia tempauksia, joissa erinäisiä esineitä on lähetettä avaruuden rajamaille videokamera mukanaan. Oluttölkkien ja iPadien joukkoon on päässyt myös maailmankuulu Hello Kitty -hahmo. Nyt vuorossa on hieman lähempänä teemaa oleva klassikko.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt avaruuteen lähetettiin nimittäin Star Trekin U.S.S. Enterprise -pienoismalli. Steve Schnier lähetti Star Trekin U.S.S. Enterprisen avaruuteen 28. huhtikuuta, ja se nousi lopulta aina 29.129 metriin saakka ennen kuin putosi takaisin maanpinnalle kohti. Star Trek -fanin säähavaintopallon avulla lähettämä tähtialus saavutti matkallaan huippunopeudeksi 117 kilometrin tuntivauhdin.

Enterprise-alus sopi avaruuden ympäristöön loistavasti. Uutisoimme taannoin, kuinka Cornestonen kristillisen koulun seitsemäsluokkalaiset kiinnittivät raketissa istuvan Hello Kitty -hahmon säähavaintopalloon ja päästivät avaruuteen. Amatöörien avaruustempaukset ovat suosittuja niin niiden tekijöiden kuin katselijoiden joukossa.