Stara Star Trek

Viihdeuutiset

Keskuspankki tuskastui – seteli-ilmiö leviää Kanadassa

Lähes jokainen on todennäköisesti joskus piirrellyt kynällä seteleihin jonkinlaisia kuvioita. Kanadassa on parhaillaan käynnissä varsinainen trendi-ilmiö, joka ei ole kuitenkaan lainkaan maan keskuspankin mieleen. Seteleitä nimittäin tuhritaan oikein urakalla.

Kanadan keskuspankki on pyytänyt, että ihmiset lopettaisivat viiden dollarin seteleiden tuhrimisen kynillä. Joku nimittäin huomasi jo vuosia sitten, että setelissä poseeraavasta Kanadan entisestä pääministeristä, Sir Wilfrid Laurierista, saa melko helposti piirrettyä Star Trek -klassikkosarjasta tunnetun Spockin.

Tämä ”spocking” on sittemmin yleistynyt, ja varsinainen buumi syntyi, kun Spockin hahmoa näytellyt Leonard Nimoy menehtyi taannoin. Seteleiden tuhriminen ei ole Kanadassa laitonta. Keskuspankin mukaan sotkeminen voi kuitenkin estää setelin käyttämisen maksuihin.

Koti & Asuminen

Miesten unelmalinna myynnissä – hinta vain 25 500 000 dollaria

Skandinaavinen sisustusmaku on perinteisesti virtaviivainen ja valkoinen. Sen sijaan aurinkoisemmissa maissa suositaan yleisesti enemmän värejä huonekaluissa ja tekstiileissä. Harvoin kuitenkaan rakennetaan ja sisustetaan koko asuntoa yhden erikoisteeman mukaan.

Nyt Floridassa on myynnissä varsinainen miesten unelmatalo, joka kätkee sisäänsä monenlaisia yllätyksiä. Kartano on ulkopäin tavallisen miljoona-asunnon näköinen lukaali, mutta seinien sisään kätkeytyy todellinen aarreaitta.

Kahdeksalla makuuhuoneella ja 16 kylpyhuoneella varustettu kartano on nimittäin FriendFinderin perustaja Marc Bellin asunto, joka on suurimmaksi osaksi sisustettu Star Trek -teeman mukaan. Huoneista houkuttelevin lienee Starship Enterprisen konehuonetta jäljittelevä ajanviettopaikka viihdekeskuksineen ja elokuvateattereineen. Kartano on nyt myynnissä 25,5 miljoonalla eurolla.

Melko yleisesti tunnettu populaarikulttuurifakta on se, että Star Trek -fanit voivat parhaimmillaan olla hyvinkin fanaattisia. Gene Roddenberryn vuonna 1966 luoma sci-fi-televisiosarja Star Trek kertoo tähtilaiva Enterprisen miehistön seikkailuista, joita johtaa karismaattinen kapteeni Kirk. Ohjelman kuvitteellisen klingon-lajin äidinkieli on niin suosittu fanien keskuudessa, että esimerkiksi Google-hakukonetta voi käyttää kielellä.

Viihdeuutiset

Star Trek -fanit riemastuivat – viraston verkkosivut klingoniksi

Gene Roddenberryn vuonna 1966 luoma sci-fi-televisiosarja Star Trek kertoo tähtilaiva Enterprisen miehistön seikkailuista, joita johtaa karismaattinen kapteeni Kirk. Ohjelman kuvitteellisen klingon-lajin äidinkieli on niin suosittu fanien keskuudessa, että esimerkiksi Google-hakukonetta voi käyttää kielellä.

Nyt myös Illinoisin osavaltion työturvallisuuslaitoksen verkkosivuihin on mahdollista tutustua kuuluisalla keinotekoisella kielellä. Mikäli verkossa selailija haluaisi esimerkiksi etsiä uutta työpaikkaa, voisi hän tehdä sen myös klingoniksi.

Sivusto tarjoaa kielivaihtoehtoja tämän lisäksi espanjaksi, puolaksi, kiinaksi ja venäjäksi. Klingon-käännös alkoi Star Trek: Into Darkness -elokuvan promootiona, mutta se on jätetty sivustolle, koska kielivalinta sai positiivista huomiota monien käyttäjien pitäessä sitä humoristisena.

Chigago Tribune -lehden jutussa edustaja Greg Rivara kertoo, että klingonin kieli on myös kasvattanut verkkosivujen käyttäjämääriä. Microsoftin käännöspalvelu ei maksa työturvallisuuslaitokselle mitään. Kaikki olennaiset sanat, kuten appeal ja unemployment, eivät kuitenkaan käänny sivustolla oikein.

Viihdeuutiset

Star Trek -punaviinit scifi-fanien ostoskoreihin

Star Trek -fanit ovat viime aikoina saaneet poikkeuksellisen paljon herkkua osakseen, kun Star Trek Into Darkness -elokuva sai äskettäin ensi-iltansa myös Suomessa. Myös fanituotteiden saralla on nyt nähty uutuuksia.

startrekintodarkness

Kuva: Splash
Kuva: Splash

Amerikkalainen yritys on lanseerannut kokonaisen tuoteperheen Star Trek -viinejä. The Vinport nimesi kolme viiniään televisiosarjan jaksojen mukaan, sillä viinit ovat nimeltään The City on the Edge of Forever, Mirror Mirror ja The Trouble With Tribbles. Viinien sekoituksissa on käytetty laajasti eri rypälelajikkeita. Suomen saatavuus lienee haastavaa, mutta Yhdysvalloissa viinit maksavat 25 dollaria pullolta.

Viihdeuutiset

Star Trek -sarjan maneerille nauretaan nettivideolla

Vuonna 1966 luotua alkuperäistä Star Trek -televisiosarjaa kuvattiin vuoteen 1969 saakka. Sarjan pohjalta on tehty viisi jatkosarjaa ja peräti 11 elokuvaa. Yksi sarjan keskeisimmistä hahmoista on komentaja William Riker.

YouTubeen on nyt julkaistu huvittava videokooste Rikerin Star Trek -istumakohtauksista. WeirdHat-nimimerkki on nimittäin kiinnittänyt sarjaa katsoessa huomiotaan siihen, että Riker istuutuu usein jalkansa tuolin selkänojan yli heittäen. Joskus hän heittää jalan selkänojan yli jopa tuolista noustessaan.

Yhdestoista Star Trek -elokuva ilmestyi vuonna 2009. Sarja on julkaistu myös DVD-levyillä. Tamperelainen Samuli Torssonen on luonut Star Trek -sarjan innoittamana suuren maailmansuosion saavuttaneen parodiaelokuvasarja Star Wreckin.