Tänään Euroviisujen ensimmäinen finaali – tässä ennakkosuosikit

Viihdeuutiset · Stara.fi

Euroviisujen ensimmäisen semifinaalin taisto käydään tänään tiistai-iltana, kun suora lähetys Malmö Arenalta nähdään TV2-kanavalla kello 22.00 alkaen. Kilpailemassa nähdään 16 maan edustajat, joista jatkoon lauantaina järjestettävään finaaliin pääsee kymmenen.

Kuva: Heidi Maijala
Kuva: Heidi Maijala

Artistit ovat harjoitelleet ja hioneet esityksiään paikan päällä viikon ajan ja nyt on näytön paikka. Kenellä rahkeet riittää vai pettääkö hermot viime hetkellä? Ensimmäisen semifinaalin ennakkosuosikin viittaa harteillaan kantavat Tanskan 19-vuotias luomupeikkotyttö Emmelie De Forest ja Alankomaiden Anouk.

Emmelie De Forest tuntee itsensä rennommaksi, kun tuntee maan jalkojensa alla. Siksi hän aikoo esiintyä ilman kenkiä. Viisuihin Emmelie on valmistautunut omien sanojensa mukaan harjoittelemalla, harjoittelemalla ja harjoittelemalla. Oman maansa karsinnat Emmelie voitti ylivoimaisesti saamalla äänistä yli puolet.

Kuva: Eurovision.tv
Kuva: Eurovision.tv

Anouk on suomalaisille tuttu nimi 90-luvun loppupuoliskolta hitillään Nobody’s Wife. Euroviisuihin Anouk osallistuu tunnelmallisella ja elokuvamaisella balladilla Birds. Kappaleen Anouk on tehnyt yhteistyössä Martin Gjerstadin ja Torre Johanssonin kanssa, jotka ovat tuottaneet muun muassa The Cardigansille ja Franz Ferdinandille kappaleita. Alankomaiden kappale ja esiintyjä valittiin sisäisesti ilman karsintoja. Pressitilaisuudessa Anouk kertoi kutsuneensa itse itsensä Alankomaiden edustajaksi ihastuessaan edellisvuoden viisujen tasoon.

Jesse ThulinMalmö