Ryanairin lento laskeutui 300 kilometriä ennen määränpäätä: ”Oli liian pimeää laskeutua”

Matkailu · Tim Isokivi

Suomalaistenkin keskuudessa suosittu halpalentoyhtiö Ryanair on ollut usein otsikoissa esimerkiksi yhtiön esimiehen, Michael O’Learyn suorasukaisten kommenttien vuoksi. Viime aikoina yhtiön lennot ovat olleet useita kertoja vaaratilanteessa esimerkiksi polttoaineen vähyyden vuoksi.

Nyt Ryanairin Lontoosta Kreikan Kefalonian saarelle matkalla olleen lennon uutisoidaan keskeytyneen varsin omituisen syyn vuoksi. Lentokone laskeutui Thesalonikin lentokentälle yli 300 kilometriä ennen määränpäätään. Koneen lentäjän mukaan he eivät olisi voineet laskeutua Kefalonian saarelle, koska siellä olisi ollut ”liian pimeää laskeutua”.

Kone jatkoi matkaansa noin kahden tunnin viivästyksen jälkeen. Lennolla mukana ollut toimittaja Kate Mansey twiittasi henkilökunnan kertoneen, että kone saisi laskeutua Keffaloniaan vain auringonvalon aikaan, siitäkin huolimatta, että saapumisajan ilmoitettiin aikataulussa olevan 21:20.

– Lennämme ilmeisesti nyt kohti alkuperäistä määränpäätämme Keffaloniassa. Ehkä he löysivät soihdun, toimittaja vitsaili myöhemmin Twitterissä.

Ryanairin edustaja kertoi Daily Mail -lehdelle ongelman johtuneen Kefalonian lentokentän kiitoradan rajoituksista, joka esti Ryanairin koneita laskeutumasta kentälle yöaikaan. Yhtiö kertoo muuttaneensa reitin aikatauluja, jotta vastaavaa ei enää tapahtuisi.