Harvinainen Beatles-kitara huutokaupataan – arvo yli 200 000 euroa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

New Yorkin Hard Rock Cafessa tehdään lauantaina musiikkimaailman historiaa, kun ravintolassa järjestetään harvinaislaatuinen huutokauppa. Huutokauppa yksinään ei ole niinkään erikoinen, vaan lähinnä myytävänä oleva, vuonna 1967 John Lennonille valmistettu custom-kitara.

Upea soitin saavuttaa huutokaupassa arvion mukaan peräti 300.000 dollarin, eli 230.000 euron arvon. VOX-kitara on arvokas, sillä sitä on soittanut sekä John Lennon että toinen Beatlesin kitaristi George Harrison. Kitaralla on muun muassa harjoiteltu I am the Walrus ja Hello, Goodbye -kappaleita. John Lennon sai kitaran Apple Recordsin tekniseltä insinööri Yanni ”Magic Alex” Mardasilta vuonna 1967, News.com.au -sivusto raportoi.

Samassa huutokaupassa myydään myös Elvikselle ja Michael Jacksonille kuuluneita vaatteita. 40-vuotiaana kuollut John Lennon on noussut yhdeksi rocktaivaan ikoneista. Lennon tunnetaan omaperäisenä musiikintekijänä, joka kannatti rauhanaatteita. Hän oli sir Paul McCartneyn ohella The Beatlesin keulahahmo. Beatlesin hiljaisempi jäsen George Harrison oli yhtyeen nuorin muusikko.