Maailmanloppuun uskoneet menettivät rahansa – miljoonat taivaan tuuliin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Voidaan sanoa, että mikäli mielit ökyrikkaaksi, täytyy sinun perustaa joko uskonto tai ryhtyä menestyväksi pankkiiriksi. Myös maailmanlopun ennustajat saavat usein höynäytettyä hyväuskoisia ja tienaavat apokalyptisilla hankkeillaan miljoonia.

Harold Camping on mies, joka ennusti ensin maailmanlopun saapuvan 6. syyskuuta vuonna 1994, sitten 21. toukokuuta 2011, ja koska maailma jatkoi vieläkin olemassaoloaan, vakuutti mies touhun päättyvän viimeistään 21. lokakuuta 2011. Tuhannet ihmiset lahjoittivat omaisuuksia Campingin pyörittämälle Family Radio International -yritykselle maailmanlopun pelossa. Maailmanlopun ennustajalle on testamentattu jopa kokonaisia perintöjä.

Sittemmin maailman jatkettua toimintaansa entiseen malliin Harold Camping katosi julkisuudesta miljooniensa kanssa, mutta nousi tällä viikolla jälleen ihmisten puheenaiheeksi kun selvisi, että miehen Family Radio International painii par’aikaa suurten rahaongelmien kanssa.

Associated Pressin mukaan Campingin yhtiön omaisuus tippui 2007 vuoden 105 miljoonasta eurosta vajaaseen 23 miljoonaan euroon vuoden 2011 loppuun mennessä. Yhtiö otti viime vuonna reilun 23 miljoonan euron lainan toimintansa rahoittamiseksi. Lisäksi radioyhtiö on joutunut myymään kolme suurinta kanavaansa. Kun yritykseltä tiedusteltiin kadonneita rahoja, vastasivat he, että haasteelliset ajat ovat taloudellisen tappion syynä.