Ruoka maksoi 5 euroa – tarjoilija sai 350 euroa tippiä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa on tapana antaa kaikille ravintolan tarjoilijoille tippiä, paitsi jos palvelu on ollut erityisen huonoa. Tippiä annetaan yleensä 15 prosenttia loppulaskun arvosta. Steak ’n Shake -nimisen ravintolan työntekijä kohtasi keskiviikkona harvinaisen avokätisen asiakkaan.

Indianapolisissa sijaitsevassa ravintolassa työskentelevä tarjoilija CeCe Bruce oli lentää pyrstölleen nähdessään asiakkaansa allekirjoittaman kuitin. Naisasiakas oli nimittäin tipannut 5,97 dollaria maksaneesta ateriasta tarjoilijaa 446 dollarilla, eli noin 350 eurolla.

Ravintolan nöyrä työntekijä ei aluksi tahtonut ottaa moista summaa vastaan, mutta asiakas sanoi ilman sen suurempia selittelyitä, että CeCen on otettava tippi itselleen. Eater-julkaisun mukaan tarjoilijan saama ekstraraha tuli todella tarpeeseen, sillä hän opiskelee kokopäiväisen työnsä ohella yliopistossa ja hänellä on kasa laskuja maksettavanaan.