Ruotsin MM-voitonjuhlista floppi – tältä näytti torilla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset muistavat vielä pitkään kuinka vuonna 1995 suomalaiset valtasivat Tukholman Sergelintorin Suomen voitettua jääkiekon maailmanmestaruuden. Eilen Ruotsi voitti puolestaan mestaruuden kotikisoissaan.

20130520-084137.jpg

Kotikisoissa MM-kulta on voitettu aniharvoin, joten Sergelintorille oli odotettavissa valtaisa kansanjuhla. Sinne suunnanneet kiekkofanit saivat kuitenkin pettyä karvaasti, sillä torille ei saapunut lainkaan juhlijoita. Tukholman keskustassa tilanne oli nimittäin samanlainen kuin minä tahansa arki-iltana.

Tilanne näkyi keskustassa lähinnä järjestysmiesten ja poliisien tavallista suurempana määränä, mutta lisämiehitystä ei lopulta tarvittu, koska ruotsalaiset eivät näyttäneet juhlivan mestaruutta kovinkaan näkyvästi. Tiedossa ei ole koska Ruotsissa järjestetään viralliset voitonjuhlat, mutta ainakaan mestaruus ei saanut kansalaisia liikekannalle heti finaalin jälkeen.