Pertti Kurikan Nimipäivät festivaalikiertueelle: ”Esiinnytään ja juodaan kokista”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kansainvälistäkin huomiota saanut Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtye suuntaa tulevana viikonloppuna festivaalikiertueelle. Yhtyeen jäsenet valmistautuvat kiireiseen festivaalikesään bändille ominaiseen tinkimättömään punk-tyyliin.

Yksi suurimpia huolenaiheita on laulaja Kari Aallon kadonnut hattu.

Neljän kehitysvammaisen muodostama Pertti Kurikan Nimipäivät on viimeksi kuluneen vuoden aikana valloittanut sydämiä Kovasikajuttu dokumenttielokuvan myötä ympäri maailmaa. Bändin ura on vahvassa nousukiidossa ja he valmistautuvat nyt historiansa kiireisimpään festivaalikesään.

Yksi asia kuitenkin pysyy muuttumattomana, sillä Pertti Kurikan Nimipäivissä on punk-asennetta enemmän kuin useimmissa nykypäivän punk-bändeissä.

– Treenattu on. Keikkoja on esitetty ja keikkaliksaa on tullut. Hyvin on mennyt ja yleisö tykkää ja tanssii meidän kanssa. Pertti ei tykkää huumorista, Samikaan ei tykkää. Sami käskee lopettamaan ja lopettamaan. Pertti valitti, että Sami vaan komentaa meitä. Karilta katosi hattu. Syyttää sitten minua niin kuin Samikin. Mä en usko niitä, mulle tulee kauhean paha mieli. Hermot menee heidän kanssa, rumpali Toni kommentoi kiertue-elämää.

– Festivaaleilla esiinnytään ja juodaan kokista. Pertti ottaa Fantaa. Sami ja Kari käyttäytyy aivan kohteliaasti ja hyvin. Sami sanoo mulle: ”Missä minun hattu on?”. Karilta hukkuu hattu keikalle ja se rupee syyttelemään minua ja huutaa Kallelle. Tulen aivan hyvin toimeen bändin kanssa, mutta Sami on sellainen iso mies, joka ei halua Kallio-biisiä soittaa, kun se on sellanen porvari ja kepulainen.

Yhtye keikkailee seuraavasti:

24.05. Helsinki, Narinkkatori24.05. Toukorock, Huittinen25.05. Ylöjärvi, Pöheikön pölläys07.06. Helsinki, Cross Over-fest08.06. Suonenjoki, Iisrokki15.06. Jämsä, Satama Soi -piknik16.06. Seinäjoki, Provinssirock28.06. Borlänge, Sweden, Peace & Love06.07. Turku, Ruisrock07.07. Aitoo, Kirkastusjuhlat13.07. Joensuu, Ilosaarirock02.08. Pori, Porispere03.08. Lappeenranta, LPRHC Fest15.08. Joensuu, Parafest16.08. Jalasjärvi, Aukustirock17.08. Prizren, Kosovo DokuFest24.08. Varkaus, Theft city rock