Stara laajenee kaupunkilehdeksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu suomalainen viihdealan verkkomedia Stara laajentaa toimintaansa paperilehdeksi, kun Metropoli-kaupunkilehdestä tulee kesäkuussa Stara. Ensimmäinen tabloid-kokoinen Stara-lehti ilmestyy kesäkuussa.

Stara-kaupunkilehteä jaetaan kesäkuusta alkaen 350 noutopisteessä ja 12 kaupungissa ympäri Suomea. Kuukausittain ilmestyvän kaupunkilehden levikki on aluksi 100.000 kappaletta, mutta nousee syksyllä 150.000 kappaleeseen. Verkossa Stara keskittyy viihteeseen, matkailuun ja lifestyleen, ja kaupunkilehden sisällöllinen linja pysyy pääosin samana.

Kuva: Stara
Kuva: Stara

– Maksulliset printtilehdet ovat syöksykierteessä, mutta noutopistelehtien markkinoilla on yhä kysyntää erityisesti alle 30-vuotiaiden kohderyhmässä. Paperilehti vahvistaa Staran asemaa Suomen viihdemedioiden kärkijoukossa. Saamme nyt kerralla valmiin lähes koko maan kattavan jakeluverkoston ja erittäin merkittävän levikin. Pyörää ei kannata keksiä uudelleen, päätoimittaja Jocka Träskbäck kertoo.

– City-lehden lopettaminen jätti markkinoille selvän aukon, jonka kykenemme nyt täyttämään aikaisempaa paremmin. Viihteen merkitys mediasisältönä kasvaa koko ajan, ja yhdessä Staran kanssa voimme nyt tarjota lukijoille paketin, jota on lähes mahdoton vastustaa noutopisteissä, Metropoli-lehden päätoimittaja Marko Haapahuhta kertoo.

Stara on kävijämäärillä mitattuna Suomen suurin yksityisessä omistuksessa oleva verkkomedia. Stara ilmestyi aikakauslehtenä vuosina 2006 – 2009, jolloin lehden levikki oli parhaimmillaan 38.000 kappaletta. Vuonna 2003 perustettu Stara kerää nykyisin verkossa keskimäärin 1,3 miljoonaa eri lukijaa kuukaudessa.