Amy Winehousen säätiö tekee hyvää – jakaa miljoonia euroja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Upeasta lauluäänestään tunnetuksi tullut Amy Winehouse kuoli traagisesti heinäkuussa 2011. Laulajan Back To Black -hitistä kuultiin taannoin Beyoncen The Great Gatsby -elokuvaa varten tekemä cover-versio. Cover-version saama vastaanotto ei ollut järin mairitteleva.

27-vuotiaana menehtyneen laulajattaren nimiin perustettiin Amy Winehouse -säätiö, jonka tarkoituksena oli kerätä rahaa huume- ja alkoholiongelmista kärsiville, syrjäytyneille nuorille ja lupaaville muusikoille. The Sun -lehden mukaan säätiö on ensimmäisen vuoden aikana onnistunut keräämään hyvään tarkoitukseen jo lähes 1,9 miljoonaa puntaa, eli yli 2,2 miljoonaa euroa.

Suuri osa rahasummasta on peräisin Amyn isän, Mitchin, kirjoittaman tyttärensä elämänkerran ja Lioness: Hidden Treasures -kokoelmalevyn myynnistä. Rahaa on kerätty myös muun muassa Amyn nimissä järjestetyn gaalatilaisuuden muodossa. Säätiön ansiosta esimerkiksi 60 koditonta nuorta Lontoon Camdenista on saanut päivittäin lämpimän aterian.

Amy Winehousen Lioness: Hidden Treasures -kokoelma julkaistiin postuumisti joulukuussa 2011. Albumin tuotoista kolmannes ohjataan laulajattaren nimeä kantavalle hyväntekeväisyysjärjestölle. Laulajat kuten Adele, Duffy ja Lady Gaga ovat tunnustaneet Amy Winehousen yhdeksi inspiraation lähteekseen ja toteavat hänen menestyksensä auttaneen myös heidän uraansa.