Lämpöaalto iski jäähotelliin Ruotsissa – näin siinä taas kävi

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme taannoin kuinka Trivago-verkkopalvelu listasi maailman viiden parhaan häämatkahotellin joukkoon yhden suomalaisen ja yhden ruotsalaisen hotellin. Naapurimaamme majapaikka oli Jukkasjärvellä talvisin toimiva maailmankuulu jäähotelli. Hotelli rakennetaan ja se sulaa joka vuosi uudelleen.

Kuva: Trivago
Kuva: Trivago

Hotellin yhteyteen on myös rakennettu satumainen jääkirkko, jossa morsiuspari voi aloittaa elämänsä päivän. Kirkkoon on tosin jopa kahden vuoden jonotusaika. Jäähotelli avaa ovensa vieraille joulukuun alussa ja se suljetaan huhtikuussa.

Parhaillaan Skandinaviassa oleva korkeapaine on nyt tuonut myös Ruotsin pohjoisosiin hellekelejä, ja ensi viikoksi hellerajan odotetaan rikkoutuvan jälleen. Lämpö on jokavuotiseen tapaansa sulattanut jo suuren osan jäähotellista, ja nyt tuoreissa kuvissa nähdään tämänhetkinen tilanne. Katso sulamiskuvat tästä.