Näin Yhdysvalloissa: Teinipoika räppäsi pommista – 20 vuoden vankilatuomio uhkaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuoden 2001 WTC-iskujen jälkeen Yhdysvalloissa on suhtauduttu aikaisempaa tiukemmin vihjauksiin esimerkiksi pommi-iskuista. Nyt näyttää siltä, että tilanne on lähtenyt käsistä, sillä erästä teiniräppäriä odottaa parhaillaan jopa 20 vuoden vankeustuomio lyriikoidensa takia.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Bostonilainen 18-vuotias Cameron D’Ambrosio, artistinimeltään Cammy Dee, toivoi nousevansa joskus hittiräppäriksi ja julkaisi siksi verkossa esityksiään. Eräällä videolla hän riimitteli sanoituksia, joissa vihjasi toteuttavansa pahemman pommi-iskun kuin Bostonin taannoisella maratonilla.

– Vitut Bostonin pommeista, odotas kun näet mitä minä teen, olen kuuluisa räppäri, hoidan kaikki murhasyytteet, joita saan, Cameron D’Ambrosio vapaasti suomennettuna riimitteli kappaleessaan Boston Heraldin mukaan.

Huomattavassa osassa maailmanhistorian hiphop-kappaleista sivutaan samaa aihepiiriä, mutta viranomaiset ottivat juuri nämä lyriikat vakavasti pojan koulun tehtyä niistä ilmoituksen poliisille. Teinipoika pidätettiin heti epäiltynä terrorismista ja hänet päätettiin pitää miljoonan takuusummalla poliisivankilassa odottamassa oikeudenkäyntiä.

Kotietsinnässä poliisi ei löytänyt pojan kotoa mitään epäilyttävää. Laajaa ihmetystä on aiheuttanut myös pidätyksen tehneen poliisilaitoksen voitonriemuinen Twitter-päivitys, jossa poliisilaitos ilmoittaa innoissaan pidättäneensä koululaisen terroriuhkauksesta.

Kuva: Twitter
Kuva: Twitter

Mikäli teiniräppärin todetaan tehneen kappaleessaan pommiuhkauksen, voidaan hänet tuomita siitä 20 vuodeksi vankilaan. Mikäli Yhdysvaltojen oikeuslaitos näin toimisi, tultaisiin jatkossa näkemään räppäreiden massapidätyksiä ja vankilat olisivat pullollaan sekä tunnettuja että tuntemattomia hiphop-artisteja tai sellaiseksi aikovia.