The Clash julkaisee massiivisen fanisetin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Brittiläinen punk-legenda The Clash nousi 70-luvun loppupuolella suosioon White Riot -klassikkokappaleellaan. Yhtyeen teki erityiseksi sen tapa yhdistellä punk-musiikkia maailman eksoottisiin sävelkulkuihin. Nyt The Clash julkaisee jokaisen punk-fanin unelmaboksin.

theclash25052013

Massiivinen fanituote pitää sisällään kaikki yhtyeeltä ilmestyneet albumit remasteroituina LP-versioina, kolme sinkkua, demoja, B-puolia sekä DVD-levyn videoineen ja ennennäkemättömine materiaaleineen. Koko setti on pakattu 1980-luvun kasettisoittimen näköiseen laatikkoon, ja sitä pystyy nyt ennakkotilaamaan 133 euron kappalehintaan. Varsinainen tuote ilmestyy 9. syyskuuta.

Punk-käsite yleistyi varsinaisesti aatteen brittiläistymisen myötä 1970-luvun puolivälissä. Tällöin kuuluisuuteen nousi supersuosiota vieläkin musiikkimaailmassa niittävä Sex Pistols sekä sen vanavedessä syntyneet The Clash, Buzzcocks ja Joy Division.