Pohjois-Korea kidnappasi Iron Sky -ohjaajan? Näyttävää joukkorahoitusta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme äskettäin kuinka kuunatseista kertovan Iron Sky -elokuvan tekijät ovat parhaillaan työstämässä elokuvalle jatkoa. Iron Sky on 1,1 miljoonalla eurolla eniten joukkorahoituksella rahaa kerännyt julkaistu elokuva maailmassa.

Nyt suunnitteilla olevaa jatko-osaa Iron Sky The Coming Race on tarkoitus rahoittaa edeltäjänsä tavoin joukkorahoituksella. Keräys on nyt käynnistynyt, ja 150.000 dollarin tavoitteesta on tällä hetkellä koossa 16.000 dollaria. Jatko-osalla pyritään nyt rikkomaan joukkorahoituksen ennätykset tieteisspektaakkelin kasvavan yhteisön avulla.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

– Iron Sky kasvoi Star Wreckin aloittamasta internet-ilmiöstä isoksi kansainväliseksi menestystarinaksi. Iso osa yleisöä odotti myös Iron Skylle vaihtoehtoista levitysmallia, mutta rahoitusmallimme ei sitä suvainnut, tuottaja Tero Kaukomaa kertoi.

Joukkorahoitukseen voi halutessaan osallistua tarkoitusta varten perustetulla verkkosivustolla. Siellä on julkaistu myös panttivankihenkinen maistiainen tulevasta. Iron Sky The Coming Race -elokuvan kuvaukset alkavat aikaisintaan 2015.