Harhainen fani vainosi Led Zeppelin -rokkaria – tuomioistuin puuttui asiaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuosina 1968 – 1980 aktiivisesti toiminut rockyhtye Led Zeppelin lukeutuu raskaan rockin legendaarisimpiin yhtyeisiin. Bändin albumeita on myyty maailmanlaajuisesti jo yli 300 miljoonaa kappaletta. Useiden muiden tähtien lailla myös Led Zeppelinin jäsenet ovat uransa aikana saaneet tottua kuuluisuuden varjopuoliin.

Led Zeppelinin nokkamies on viimeisen kolmen vuoden ajan joutunut harhaisen fanin vainoamaksi. Yli-innokas nainen on nimittäin uskonut olevansa Robert Plantin kanssa parisuhteessa – siitäkin huolimatta, että kaksikko ei ole ikinä tavannut. Fanin ahdistelu muuttui uhkaavammaksi siinä vaiheessa, kun Plant alkoi seurustella nykyisen tyttöystävänsä, Patty Griffinin kanssa.

Robert Plant hankki aikaisemmin tässä kuussa Allyson Billings -nimiselle naiselle väliaikaisen lähestymiskiellon, jonka mukaan fanin täytyi pysytellä 90 metrin päässä rokkarista. TMZ-verkkosivuston mukaan oikeuden tuomari on kuitenkin nyt koventanut määräystä. Seuraavan kolmen vuoden ajan Allysonin Plantiin kohdistuva lähestymiskielto onkin noin 275 metriä.

Led Zeppelinin vuoden 2007 Lontoon konsertista on nyt valmistunut Celebration Day -konserttielokuva. 10. joulukuuta 2007 O2-areenalla kuvattu konserttitaltiointi saa Suomen ensi-iltansa 22. lokakuuta 2012. Kauppojen hyllyille tallenne saapuu DVD, Blu Ray, CD ja LP -formaateissa noin kuukautta myöhemmin 19. marraskuuta.