Iggy Pop yllätti: ”En edes pitänyt punk-musiikista”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yksi maailman kunnioitetuimmista punkkari-ikoneista, Iggy Pop, tunnetaan ilman paitaa tapahtuvista esiintymisistään. Pohjoismaalaiset sukujuuret omaava legenda julkaisi hiljattain Ready to Die -albuminsa, ja nyt mies on paljastanut, ettei alun perin edes pitänyt punk-musiikista.

66-vuotiaan muusikon Iggy and the Stooges -yhtyeen julkaisema Ready to Die -albumi ilmestyi 30. huhtikuuta. Bändin keulahahmo vieraili hiljattain Stephen Colbertin haastateltavana.

Keskustelun mielenkiintoisin osa oli se, kun Iggy kertoi, ettei edes pitänyt punk-musiikista uraa aloittaessaan. Muusikko olisi omien sanojensa mukaan tahtonut olla vapaa, mutta levy-yhtiöiden pomot lokeroivat hänet punkin pariin. Iggy joutui tekemään radiohaastatteluja, joissa hän keskusteli genreen kuuluvista kappaleista.

– Sanoin levy-yhtiölle, että en pidä punk-musiikista, Iggy lipsautti Colbertille.

Iggyn lause on herättänyt pienimuotoisen kohun musiikkipiireissä. Yhtyeen tuoreimman pitkäsoiton on veikkailtu olevan kuitenkin vanhojen Iggy-fanien mieleen. Iggy Pop on sortunut elämässään hillittömään huumeiden käyttöön, mutta hiljattain ennustaja povasi tähden elävän silti yli 90-vuotiaaksi.

Iggy Pop nousi kansan suosioon 70-luvun lopulla. Mies veti aina lavaesiintymisensä rajoja äärimmilleen. Kerrotaan, että hän oli ensimmäinen, joka harrasti lavalta yleisön sekaan sukeltamista, lavalla oksentelemista ja itsensä paljastelemista. Toisinaan mies jouduttiin jopa kantamaan mikrofoninsa eteen. Iggy Popin kuuluisimpia kappaleita ovat The Passenger ja Lust For Life.