Japanin pääministeri ei muuta virka-asuntoonsa – pelkää kummituksia?

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Veren ja murhien tahraamat paikat ja asunnot voivat jäädä tunnelmaltaan kolkoiksi järkyttävien tapahtumien jälkeen. Eräs tällainen asunto on Japanin pääministerin Shinzo Aben virka-asunto, jossa on tehty salamurhia.

Pääministeri ei ole muuttanut kyseiseen kotiin valtaannousunsa jälkeen, vaikka siitä on kulunut jo viisi kuukautta. Syynä viivyttelyyn on huhujen mukaan se, että asunnossa kummittelee. Japanin hallitus kiisti kuitenkin väitteet virallisessa tiedotteessaan, jossa kiistettiin yliluonnollisten elementtien vaikutus asiaan.

Aben virka-asunto rakennettiin vuonna 1929 ja se on ollut monien veritekojen näyttämö. Asunnossa salamurhattiin esimerkiksi vuonna 1932 silloinen pääministeri Inukai Tsuyoshi. Uusittu talo on kärsinyt vuosien aikana kummitteluväitteistä. Pääministeri Abe ei ole antanut virallista selitystä sille, miksi ei viihdy virka-asunnollaan, uutisoi Reuters-uutistoimisto.