Koululaisten pila meni liian pitkälle – tytöstä tehtiin Masturbaatio

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen koulut julkaisevat lukukauden päättyessä vuosikirjan, jossa poseeraavat kaikki koulun oppilaat. Kirjojen kuville voi sitten naureskella vuosia myöhemmin samalla, kun palauttaa mieleen kultaisia koulumuistoja aikojen takaa.

Missourin Columbian Hickman-lukion vuosikirjatoimikuntaan kuuluneet 17-vuotiaat Kaitlyn Booth ja Raigan Mastain tekivät koulunsa muistokirjaa hyvässä sovussa, vaikka eivät tunnekaan toisiaan kovin hyvin. Boothilla oli ilmeisesti jotain hampaankolossa Mastainia vastaan, sillä tyttö muutti Raiganin sukunimen kirjan loppulliseen versioon muotoon Masturbate, joka suomennettuna tarkoittaa masturbaatiota.

Pilalle ei tiedetä syytä, mutta se huomattiin vasta kirjan painamisen jälkeen. Columbia Tribune -sanomalehden mukaan koulu harkitsi kokonaan uuden erän painamista kiusallisen nimipilan takia.

Uusi painos olisi kuitenkin kustantanut opinahjolle yli 41.000 dollaria, eli liki 32.000 euroa, joten he tyytyivät vetämään kirjat takaisin ja liimaamaan tarran Mastainin nimen korjaamiseksi. Mastain otti tapauksen vastaan yllättyneenä, mutta rauhallisin mielin, eikä hän muistele asiaa pahalla.