Puhelin puolisoa rakkaampi? Kännykän kanssa vietetään enemmän aikaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kännykkä kulkee mukana kaikkialle. Älypuhelimista on tullut ihmisten hengissä pysymisen oljenkorsia, joiden avulla selvitetään ja kerrotaan asioita, pidetään yhteyttä ja lähestulkoon eletään koko elämää.

Nyt on julkaistu tutkimus, jonka mukaan ihmiset viettävät älylaitteidensa parissa päivittäin enemmän aikaa kuin vaikkapa oman puolisonsa kanssa.

Kuinka moni selviäisi nykyaikana ilman koko ajan taskussa mukana kulkevaa älypuhelintaan? Sanotaan, kun sellaisen kerran saa, ei sitä ilman voi enää elää. Tässä väittämässä on totta ainakin toinen puoli, sillä O2-puhelinoperaattorin tekemän tutkimuksen mukaan ihmiset viettävät päivittäin hyvin paljon aikaa puhelin kourassa.

Keksimääräinen puhelimen käyttöaika on päivittäin kaksi tuntia, kun partnerin kanssa ehditään viettää vain 1,5 tuntia. Kännykällä surffataan netissä keskimäärin 24 minuuttia, ja sosiaalisessa mediassa roikutaan reilun vartin verran päivässä. Lisäksi älylaitetta käytetään keskimäärin 15 minuuttia musiikin kuuntelemiseen ja 13 minuuttia pelien pelaamiseen.

Kännykän alkuperäinen käyttötarkoitus oli toiselle henkilölle soittaminen, tosin nykyaikana laitetta käytetään puhumiseen vain 13 minuutin verran päivässä. Tekstiviestejä lähetetään yhteensä 11 minuutin ajan. Älypuhelimet ovat myös korvanneet muita kodin teknisiä laitteita, kuten tietokoneen ja kameran. Kyselyyn osallistui Daily Mailin mukaan 2.000 brittiläistä aikuista.