Tutkimus paljasti: Tässä iässä ihminen on onnellisimmillaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Brittilehti Daily Mailissa julkaistiin äskettäin tutkimus, jonka mukaan ihmisten elämä alkaa vasta nelikymppisenä ja varsinaiseen onnellisuuteen ja auvoisuuteen päästään 55 ikävuoden jälkeen. Onnellisuutta mitattiin hymyjen määrässä.

Tutkimuksen toteutti British Dental Health Foundation yhdessä Oral-B -hammastahnamerkin kanssa. Varttuneemman iän onnellisuus johtuu siitä, että ihmiset lähestyvät eläkeikää ja stressaavat uravuodet alkavat olla takana päin.

Kysely paljasti, että yli viisikymppinen hymyilee keskimäärin kymmenen kertaa päivässä. Vähiten suupieliään ylöspäin vääntävät 35 – 44-vuotiaat, joista peräti viisi prosenttia jättää kokonaan hymyilemättä.

Kysely osoitti myös, että 18 – 34-vuotiaat kyllä hymyilevät, mutta puolet virnistyksistä on tekohymyjä. Naiset voittivat miehet yleisesti hymyilyn määrässä, sillä miehistä kuusi prosenttia väittää, ettei nosta koskaan suupieliään ylöspäin – oli minkä ikäinen tahansa.