Karhu yritti sisään taloon – nainen potki ulos

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kuten tiedetään, ovat pentujensa kanssa liikkuvat karhut joskus hyvinkin arvaamattomia. Ihmisasutuksen lähellä elävät villieläimet sopeutuvat kaupunkioloihin, mutta toteuttavat silti luonteelleen ominaista metsästysviettiä.

Yhdysvaltojen Connecticutin West Hartfordissa asuva Sharon Flannery joutui keskiviikkona kohtaamaan oman kotinsa pihalla 90-kiloisen mustakarhun, joka oli kahden pennun kanssa. Karhu oli alkanut uhitella naisen koiralle, ja tästäkös lemmikinomistaja tulistui.

Nainen kutsui koiransa sisään, joka juoksikin vimmattua vauhtia pihan poikki kotiovea kohti karhu perässään. Lemmikkieläin pääsi turvaan, mutta ylläykseksi kontio yritti päästä myös ovesta sisään. Adrenaliinin vallassa ollut Sharon potki karmien välissä riehunutta emokarhua, kunnes sai oven kiinni.

NBC Connecticut -televisiokanavalle haastattelunsa antanut Sharon myönsi, että mesikämmen oli ehtinyt puraisemaan häntä jalasta yhteenotossa, mutta suurilta vahingoilta säästyttiin. Karhu nukutettiin viranomaisten toimesta vesikauhutestejä varten, ja Sharon piipahti sairaalassa paikattavana.